Periuta de dinti manuala vs. electrica pentru copii
Medicii stomatologi care au competente in interventiile pediatrice primesc foarte des intrebari legate de grija fata de dintii copiilor. Una dintre cele mai frecvente intrebari este legata de tipul de periuta de dinti ce ar trebui folosita, electrica sau manuala. Alegerea depinde de un numar de factori care trebuie luati in considerare. Specialistii de la clinica stomatologica pentru copii, Dental Crown Health, doresc sa scoata in evidenta cativa dintre factorii ce ar putea sta la baza alegerii celei mai potrivite periute de dinti pentru copii.
Periutele de dinti manuale asa cum le cunoastem azi, au aparut la sfarsitul anilor 1930. Acestea sunt usor de folosit si prin cateva miscari, copiii pot acoperi aproape intreaga suprafata a dintilor. Exista un numar nelimitat de tipuri de periute de dinti manuale. Puteti alege intre cele care difera in functie de dimensiune, aderenta, unghi, rigiditate, lungime, culoare. O periuta manuala pentru copii este de mici dimensiuni, este usoara, poate fi cumparata de la aproape orice magazin pentru o suma mica de bani.
Aceasta periuta nu are dezavantaje, doar ca utilizatorul trebuie sa aiba o tehnica buna de periaj. In cazul copiilor, acestia trebuie lasati sa exploreze si sa exerseze utilizarea periutei de dinti, insa cand vine vorba de curatarea dintilor, se recomanda implicarea parintilor pentru a s asigura ca acestia sunt corespunzator igienizati.
Periutele de dinti electrice sunt favoritele copiilor, mai ales ale celor mai mari care sunt pasionati de tehnologie. O periuta electrica trebuie doar tinuta in gura, in rest face totul singura. Intrucat periutele electrica asigura o rotire constanta, micile maini nu mai obosesc. De asemenea, capatul periei corespunde mai bine suprafetelor dintelui. Copiii si adultii sunt atrasi de aceasta periuta deoarece necesita mai putin efort, sunt mai distractive si au o eficienta sporita.
Dentist pentru copii | clinica stomatologica pentru copii | www.stomatologiecopiisector3.ro
Printre dezavantaje se poate aminti faptul ca aceste periute sunt voluminoase si pentru a functiona este nevoie sa aveti la indemana un incarcator. Mai mult, fara acces la electricitate, aceste perii sunt inutile.
Nu exista periute de dinti bune sau mai putin bune, ci acestea ar trebui alese in functie de copil, de capacitatile de manipulare si preferintele acestuia. Un copil care la varsta de 2 ani prefera o periuta manuala, s-ar putea ca peste 1 an sa o prefere pe cea electrica. Ideal este sa-si ingrijeasca dintii, nu conteaza prea mult daca o face manual sau electric. Aflati mai multe de la un dentist pentru copii pe care-l gasiti daca accesati www.stomatologiecopiisector3.ro!