Una dintre principalele metode de inlocuire a dintilor pierduti este, in ziua de astazi, implantul dentar. Aceasta metoda este simpla, sigura si de durata. Spre deosebire de alte metode, implanturile dentare sunt foarte rezistente, nu pun probleme la masticatie, sunt foarte eficiente si au o durata indelungata de viata. In plus, organismul uman suporta foarte bine aceste implanturi, fara a le respinge. Implanturile dentare pot fi din titan sau din zirconiu, iar pacientii trebuie sa stie exact ce varianta li se potriveste cel mai bine.

 Implanturi dentare din zirconiu

Implanturile dentare din zirconiu sunt foarte eficiente, materialul este foarte dur si rezistent, are o culoare alba si o transluciditate caracteristica, lucrarile au o estetica deosebita, sunt bine tolerate de organism si nu exista efecte alergice. Initial, zirconiul a fost folosit pentru a confectiona lucrari dentare, dar, in timp, specialistii au ales aceasta metoda pentru inlocuirea dintilor lipsa. In implantologie, zirconiul se foloseste cu succes pentru cele mai noi sisteme.

Pentru a intelege mai bine diferentele dintre implanturile din titan si cele din zirconiu, pacientii trebuie sa cunoasca beneficiile unor implanturi dentare, atat pe  cele din titan cat  si pe cele din zirconiu.

Aliajele din titan sunt folosite in medicina de mult timp, deoarece au o rezistenta deosebita, nu sunt deloc toxice, rezista la coroziune, sunt foarte bine tolerate de organism si favorizeaza procesul de osteointegrare. Acest material a fost folosit de peste trei decenii in implantologie si au facut obiectul a numeroase studii.

Implanturi dentare din zirconiu

Destul de recente si nu au la fel de multe studii clinice in spate. Pretul este cel care diferentiaza cele doua tipuri de implanturi, zirconiul fiind mai scump decat titanul. Ambele materiale sunt biocompatibile si reactioneaza bine cu tesuturile din organismul uman. Din punct de vedere estetic, implanturile din titan permit realizarea unor lucrari excelente. Dar si implanturile din zirconiu vor avea rezultate estetice foarte bune.

Cu atat de multe informatii la dispozitia pacientilor, acestora nu le va mai fi greu sa aleaga implantul potrivit. Cele din titan sunt sustinute de mai multe studii, in timp ce implanturile din zirconiu au foarte multe sanse de reusita.