Exista cateva destinatii interesante de vacanta care nu ar trebui ratate sub nicio forma de turisti fiind considerate adevarate comorii ale lumii. De la vacante pe plaje spectaculoase si pana la aventuri traite in varful muntelui, aventurile in jurul lumii trebuie obligatoriu traite la intensitate maxima.

Destinatii interesante de vacanta
  • Croatia este locul unde turistii se pot delecta cu vinul local, cu inghetata acoperita de fistic sau pot testa uleiul de masline proaspat facut. Cele mai cunoscute orase, precum Zagreb, Dubrovnik sau Split ofera unele dintre cele mai spectaculoase privelisti, motiv pentru care se organizeaza excursii pe mare, dar si vizite la cele mai cautate castele si cetati. Alti turisti prefera, pur si simplu, sa explora natura ferica plina de cascade si paduri dese de pini.
  • Regiunea Cappadocia din Turcia este cunoscuta pentru formatiunile in forma de ciuperca, dar si pentru orasele rupestre. Pe langa bisericile mediavale pictate manual si peisajele care taie rasuflarea, zborul cu celebrele baloane cu aer cald deasupra formatiunilor reprezinta principala atractie a zonei.
  • Machu Picchu din Peru este un sit antic ale carui ruine atrag anual mii de vizitatori. Fie ca se opteaza pentru parcurgerea distantei cu autobuzul, cu trenul sau pe jos, peisajele surprinze vor ramane mult timp in amintirea calatorilor.
  • In Frante, exista o regiune minunata numita Provence, unde turistii pot face un tur culinar in mediul rural. O astfel de experienta presupune degustarea vinurilor si a branzeturilor puse la dispozitie de catre localnicii. De asemenea, regiunea este faimoasa si pentru celebrele campuri de lavanda care incanta simturile trecatorilor. Turistii pot face opriri pentru degustari de vin si ciocolata, dar pot participa si la cursuri private de gatit in castelele din imprejurime.
  • Ruinele din Iordania si peisajele desertice reusesc sa impresioneze orice turist. Petra, spre exemplu, este una dintre cele mai populare destinatii turistice. Cei mai curajosi pot face inclusiv plimbari cu camila sau pot dormi intr-un cort beduini pentru o experienta unica.
  • Croazierele din jurul Amazonului ofera sansa iubitorilor de natura de a profita de activitati unice. Cine nu si-ar dori sa poata face caiac canoe, drumetii in jungla sau sa vada de aproape animalele salbatice?
  • Egipt atrage in fiecare an turisti din toata lumea datorita istoriei civilizatie sale antice, datorita binecunoscutelor piramide sau datorita croazierelor intreprinse pe Nil. Mai mult decat atat, turistii pot avea parte si de excursiile private care includ experiente culturale incredibile, precum cinele din satul Nubian.