Ce opere ale lui Mihai Eminescu nu trebuie sa lipseasca din biblioteca personala

Unul din cei mai cunoscuti scriitori romani din toate timpurile, un nume sonor pe care il cunosc deopotriva tinerii si varstnicii, un poet cu care foarte multe generatii au crescut, Mihai Eminescu este poetul national al tuturor romanilor, al carui nume nu trebuie uitat nici in societatea moderna actuala. Printre cele mai importante carti de citit, fie ele de poezie sau proza, cele scrise de Mihai Eminescu sunt inca foarte apreciate. Eminescu isi prezinta privirea de ansamblu asupra lumii, abordeaza teme din cele mai diverse, de la iubire si natura, pana la istorie, si stapaneste cu desavarsire cunostinta trecutului romanesc, pe care il transpune si in operele sale literare, devenite acum carti vechi ieftine, dar cu o inestimabila valoare sentimentala. Specialistii www.printrecarti.ro le pun la dispozitie clientilor opere eminesciene la preturi incepand de la cativa lei.

Principalele motive pentru care opera eminesciana inca este de actualitate

In timpul vietii sale, Mihai Eminescu a publicat un singur volum de poezii, iar de-a lungul timpului au fost descoperite si publicate mai multe poeme si poezii foarte apreciate. Proza acestui mare autor este fantastica, avand ca si teme visul, calatoriile in timp, dedublarea, cititorii fiind transpusi intr-o alta lume. “Geniu Pustiu”, “Cezara”, sau “Avatarii faraonului Tla” sunt cateva dintre prozele fascinante ale lui Mihai Eminescu, ce contin elemente care au fost dezvoltate de-a lungul timpului de multi scriitori.

Eminescu a scris si multe scrisori, iar celebra corespondenta cu Veronica Micle le este disponibila cititorilor care isi doresc sa descopere latura romantica a scriitorului. Pe langa scrisorile dintre acesta si Veronica, din anticariatul online PrintreCarti.ro se pot gasi si scrisorile catre celebrul sau prieten Ion Creanga.

Carti vechi ieftine | carti de citit | printrecarti.ro

carti vechi ieftine

Conditia ca un cititor sa descopere geniul Mihai Eminescu este sa fie lecturat. De aceea, in ziua de astazi atat liceenii, cat si cititori de toate varstele si categoriile sociale, au posibilitatea de a citi operele complete ale lui Mihai Eminescu la cel mai bun pret, cumparand cartile care vor completa biblioteca cu scrieri valoroase.

Indiferent ca in discutie intra poezia sau proza, versuri mai mult sau mai putin cunoscute si intelese de publicul larg, Mihai Eminescu este un geniu al literaturii romanesti care scoate la iveala tot ceea ce este mai bun si mai frumos de la un popor atat de greu incercat de soarta.