Una dintre cele mai importante componente ale unui autoturism este motorul. Fara motor, autoturismul este inutil. Din pacate, sunt foarte multe lucruri care reduc mult durata de viata a acestei parti componente, de la conditiile de drum dificile, pana la praf, carosabil cu denivelari sau cu borduri prea inalte, care pot pune in pericol integritatea partii inferioare a autoturismelor. Din aceste motive, este foarte important ca oamenii sa ia in calcul montarea unui scut auto pentru a mentine masina intacta cat mai mult timp.

Care sunt avantajele pe care le ofera un scut auto

Scutul auto poate preveni aparitia unor defectiuni majore la motor, prin corodarea elementelor principale. Un scut de motor are rolul de a opri patrunderea impuritatilor si de a tine masina departe de uneltele unui mecanic auto si de rugina.

Zilnic motorul masinii este expus la numeroase riscuri si fara un scut metalic pentru motor baia de ulei se poate sparge, iar calatoria va deveni imposibila. Nu in ultimul rand, acest scut poate avea si un rol de izolator fonic al zgomotelor pe care le produce motorul in timpul deplasarii, astfel incat calatoriile sa fie mult mai placute.

Pe piata exista scuturi de motor din plastic si din metal. Cele mai eficiente sunt, fara doar si poate, cele din metal, acestea fiind si mult mai durabile. Plasticul cedeaza mult mai usor la contactul cu un obiect dur in comparatie cu metalul, care fereste motorul de defectiuni.

Scutul auto nu poate infierbanta motorul pe care il protejeaza, ci, dimpotriva, ii va asigura o ventilatie corecta si o reglare ideala a schimbului de temperatura intre componentele sale. Acest scut nu cantareste mai mult de 7 kilograme, ceea ce inseamna ca functionarea masinii nu va fi cu nimic afectata. In plus, chiar si conducatorii auto fara experienta si fara cunostinte in domeniu isi pot schimba singuri scutul auto.