Reteta delicioasa – Mousse de capsuni
Din cand in cand, toata lumea are nevoie de putin dulce. Mousse-ul de capsuni este ideal pentru zilele toride de vara, cand organismul simte nevoia sa se bucure de un dulce rece. Este vorba despre o reteta care se poate pregati acasa cu ajutorul a doar cateva ustensile si care poate reprezenta un adevarat deliciu pentru intreaga familie.
Ingrediente necesare pentru mousse de capsuni
-
200 de grame de capsuni proaspete, taiate cubulete;
-
100 de grame de zahar;
-
5 linguri de apa;
-
3/4 lingurita de gelatina simpla;
-
un varf de sare;
-
albusurile de la 2 oua;
-
un sfert de lingurita de esenta de vanilie;
-
120 de grame de smantana (slaba) pentru frisca.
Mod de preparare
Intr-un vas trebuie puse capsunile si amestecate cu o lingura de zahar, iar apoi lasate timp de 10 minute sa se odihneasca. Dupa aceasta perioada, capsunile trebuie mixate, pana se obtine un piure cremos. Intre timp, se pune gelatina intr-un bol cu 2 linguri de apa si se lasa la inmuiat timp de 5 minute.
Intr-un alt vas se pun la fiert la foc mediu circa 6 linguri de zahar, impreuna cu 3 linguri de apa si sare si se fierbe totul pana cand zaharul se dizolva. Acest mix se lasa la fiert pentru 4 minute, iar cand este gata, se ia de pe foc. In paralel, albusurile si gelatina care s-a inmuiat in apa trebuie batute cu mixerul pana la obtinerea unei spume similare cu cea pentru bezea. Se adauga treptat siropul si se continua mixarea, la o viteza medie, pana cand compozitia se intareste.
Smantana trebuie batuta pana se transforma in frisca. Ulterior, intr-un castron mare trebuie amesteca frisca impreuna cu un sfert din compozitia obtinuta din albusuri, urmand ca apoi, treptat sa se adauge toate albusurile. Ultimul pas este reprezentat de adaugarea in aceasta compozitie a piurelui de capsuni.
Pentru o servire cat mai optima, mousse-ul se poate pune in frigider, unde trebuie lasat cel putin o ora, astfel incat sa obtina consistenta dorita!
Capsunile contribuie la intarirea sistemului imunitar, scad nivelul de colesterol, reduc inflamatiile, contribuie la normalizarea presiunii sangelui, sunt recomandate si in perioada prenatala etc.