Inca din cele mai vechi timpuri, detinerea unei biblioteci cat mai bogate reprezenta un subiect de fala pentru majoritatea persoanelor cu statut nobil, lipsa acesteia fiind considerata drept un simbol al inculturii. La momentul actual, foarte multi colectionari pasionati continua sa duca traditia mai departe, biblioteca semnificand, pentru ei, o comoara cu adevarat nepretuita, ce trebuie ingrijita si dezvoltata intr-un mod cat mai constant.

In prezent, foarte multe carti vechi au ajuns sa nu mai fie tiparite, ceea ce reprezinta un incoveninent destul de ridicat pentru persoanele care abia acum incep sa-si dezvolte colectia. Din cauza ca librariile nu mai pot indeplini anumite cereri specifice, multi colectionari incep sa se indrepte catre un anticariat de carti, de exemplu Printre Carti un astfel de magazin putand sa aiba un inventar mult mai amplu si diversificat.

Care este principalul motiv pentru care colectionarii aleg anticariatul de carti ?

De-a lungul ultimilor ani, pe piata au inceput sa fie publicate o multime de noi lucrari din absolut toate domeniile, realizate de autori contemporani, ce abordeaza inovatii si informatii pertinente pentru perioada actuala. Prin urmare, majoritatea librariilor tind sa-si modifice, regulat, stocul, pentru a putea adauga cartile de actualitate, publicatiile mai vechi urmand sa fie, constant, eliminate din inventar.

Cu toate acestea, anumite lucrari mai vechi continua sa-si pastreze valoarea in ciuda faptului ca nu mai sunt tiparite sau publicate, ceea ce-i determina pe colectionari sa incerce sa le adauge la propria lor biblioteca. Prin urmare, din cauza ca librariile nu mai reprezinta o varianta, majoritatea persoanelor tind sa se indrepte catre anticariatele mari, in stocul carora exista posibilitatea sa se gaseasca titlul specific pe care-l cauta.

Anticariat de carti | carti la reducere | PrintreCarti.ro

Anticariat de carti

Un exemplu, in acest caz, este dat de magazinul PrintreCarti.ro, ce are in dotare peste 70.000 de exemplare diferite de carti, dintr-o gama extrem de variata de domenii. De asemenea, echipa pune la dispozitia clientului lucrari ce dateaza pana in jurul anului 1900, care sunt pastrate, si la momentul actual, intr-o stare cat se poate de buna.

Pentru a oferi avantaje suplimentare clientului, magazinul pune deseori, la dispozitie, numeroase oferte de carti la reducere, sperand astfel sa obtina o tranzactie benefica pentru ambele parti implicate. Prin urmare, urmarindu-se aceste aspecte, nu este de mirare ca tot mai multi colectionari tind sa apeleze la anticariate recunoscute.