Localitati de vizitat in Franta pentru experiente inedite

Despre Franta se poate vorbi printr-un singur cuvant: varietate. Franta este aproape imposibil de imaginat fara Turnul Eiffel din Paris sau celebrele nisipuri de aur ale Rivierei Franceze, dar aceasta tara are mult mai multe de oferit decat turistii si-ar putea imagina. Atmosfera linistitoare, relaxanta, arhitectura impresionanta si preparatele culinare delicioase, sunt motivele pentru care turistii pot alege Franta ca destinatie de vacanta.

Domme, Dordogne

Acest minunat sat din sudul Frantei, cu locuitori calzi, primitori si privelisti frumoase, ocupa o pozitie splendida deasupra raului Dordogne. Un lucru care ar trebui stiut inainte de a-l vizita, este ca acest sat detine un sistem interesant de pesteri care se afla sub piata principala. Aceste pesteri au fost utilizate pentru a adaposti localnicii in timpul razboiului, dar astazi, sunt deschise atat pentru turisti, cat si pentru localnicii care doresc sa le viziteze. La sfarsitul vizitei, turistii pot urca intr-un lift care duce la un punct remarcabil, cu vedere spre valea Dordogne.

Ploumanac’h, Brittan

Aceasta coasta cu granit roz este locul perfect pentru a face cateva fotografii reusite. Culorile de roz-rosu complimenteaza perfect sunetul valurilor ce se sparg pe roci. Rar se poate gasi aceasta priveliste intr-un alt loc din lume. De astfel, acest sat pitoresc de pe litoral este definitia calmului.

St-Tropez, Cote d’Azur

In inima Rivierei franceze se afla minunatul St Tropez. Turistii care ajung aici afla rapid de ce St-Tropez este una dintre cele mai renumite statiuni din Europa. Nu conteaza daca turistii cauta o evadare luxoasa, linistita, sau doresc sa danseze toata noaptea cu celebritatile intr-unul dintre cluburile locale celebre – Saint Tropez ofera de toate pentru toti si este un loc minunat pentru un weekend! Cu o populatie de mai putin de 5000 de persoane, Saint Tropez nu poate fi numit oras, este mai mult un sat, insa nu orice sat, ci si unul luxos, fantezist.

Colmar, Alsace

Capitala Alsaciei este, fara indoiala, cel mai frumos oras din Franta. Seamana cu o mica Venetie.

Canalele mici si casele colorate in culori vii sunt parca rupte dintr-un basm, aproape ca nu arata real.

Colmar a fost inspiratia satului lui Belle, din faimosul film Frumoasa si Bestia.