Conducatorii auto care detin o masina mai veche, ignora adesea unele dintre problemele privind functionarea acesteia, atribuindu-le vechimii. Multi soferi cred ca investitia in repararea unor daune pur si simplu nu merita. Si ei spera ca atat timp cat vor folosi vehiculul, situatia nu se va inrautati.

Insa aceasta nepasare poate duce la probleme mai mari in componentele principale ale masinii care necesita o reparatie mare si costisitoare a vehiculului. Care sunt cele mai ignorate probleme auto?

  • Bujii deteriorate

Necesitatea schimbarii bujiilor poate fi indicata de functionarea neuniforma a motorului, intreruperea relantiului, probleme de pornire. Ele sunt de obicei inlocuite numai dupa ce motorul incepe sa refuze pornirea si proprietarul nu are de ales.

  • Baterie epuizata

Daca masina incepe sa porneasca greu sau nu porneste deloc, este timpul incarcarii bateriei. In unele cazuri, acest lucru nu mai este posibil si trebuie achizitionata una noua. Cu toate acestea, soferii prefera adesea sa caute alte cai – cel mai adesea alimentare cu energie de la o alta masina, impingand sau remorcand, amanand astfel inlocuirea.

  • Infundarea sistemului de combustibil

Uneori se poate auzi un scartait pe care il emite masina in timpul mersului. Si acceleratia devine brusc nu la fel de lina ca inainte. Cel mai adesea, acest lucru se datoreaza unei defectiuni a sistemului de combustibil – filtru infundat, injectoare sau pompa de combustibil. Este necesara curatarea sistemului de alimentare inainte de a duce la probleme mai grave.

  • Frane care scartaie

Aparitia scartaiturilor la franare indica de obicei ca este timpul sa se schimbe placutele de frana. Tampoanele si discurile trebuie curatate in mod regulat de murdarie si inlocuite corespunzator atunci cand sunt uzate.

  • Vibratii pe volan

Multi soferi cred ca volanul vibreaza din cauza calitatii drumului sau pur si simplu pentru ca masina este veche. Si, prin urmare, ignora complet aceasta problema. Pot fi multe motive pentru aceasta vibratie – un echilibru slab al anvelopelor, o problema cu franele sau uzura elementelor de suspensie.

  • Zgomote la cutia automata

Daca schimbarea vitezelor se simte intr-o transmisie manuala, acesta nu este cazul cu transmisia automata. Manevrarea trebuie sa fie lina si imperceptibila. In caz de probleme, nivelul si starea lichidului de transmisie trebuie verificate de catre un atelier. Daca problema nu este rezolvata imediat, se poate ajunge la o reparatie foarte costisitoare.