Sprancenele contribuie considerabil la echilibrul estetic al intregii fizionomii. Insa, la un moment dat ele pot incepe sa cada si sa se subtieze. Unele dintre motivele pentru aceasta pot fi: lipsa nutrientilor, cum ar fi vitaminele si mineralele importante, porii infundati sau imbatranirea. Din fericire exista cateva metode care pot ajuta sprancenele sa isi recapete densitatea naturala.

Utilizarea uleiului de ricin este o metoda veche, dar eficienta pentru ingrosarea sprancenelor. Este imbogatit cu proteine, acizi grasi, antioxidanti si vitamine care hranesc foliculii de par. Aplicarea zilnica a uleiului favorizeaza cresterea lor si le face groase si sanatoase.

Uleiul de cocos este un balsam si un hidratant natural care imbunatateste circulatia sangelui. Acizii grasi pe care ii contine se combina cu proteinele naturale gasite in par pentru a-l proteja impotriva caderii si ruperii. In plus, acidul lauric previne infectiile, iar vitamina E si fierul din ulei cresc cresterea parului. Folosirea lui de mai multe ori pe saptamana poate duce la rezultate vizibile.

Pentru indesirea sprancenelor, se poate aplica si ulei de masline. Contine vitaminele A si E, care stimuleaza cresterea parului. In timp ce vitamina E hraneste, vitamina A stimuleaza cresterea.

Sucul de ceapa contribuie, de asemenea, la cresterea sprancenelor. Este bogat in sulf, seleniu, minerale, vitaminele B si C, care sunt foarte utile. Sulful imbunatateste si mai mult productia de colagen necesar pentru cresterea sprancenelor si intarirea foliculilor de par.

Pentru a imbunatati starea sprancenelor, galbenusul de ou poate fi de prim ajutor. Parul sprancenelor este format din proteina de keratina, iar oul este o sursa buna de proteine.

Galbenusurile sunt, de asemenea, bogate in biotina, care imbunatateste cresterea parului. Oul poate fi aplicat de cel mult 2 ori pe saptamana, pentru ca altfel poate infunda porii si poate duce la aparitia cosurilor in sprancene.

Alimentele bogate in biotina, cum ar fi ouale, avocado, somonul si nucile, pot fi, de asemenea, consumate cu succes. De asemenea, terapia prin masaj imbunatateste circulatia sangelui in jurul sprancenelor si transportul nutrientilor si oxigenului.