Desi primul lucru care le vine in minte oamenilor cand aud cuvantul „drona”este – un dispozitiv zburator – exista insa si modele terestre si acvatice. Exista diferite optiuni, fiecare avand scopurile sale specifice.

Caracteristici tehnice drone

Aceste gadgeturi pot fi echipate cu o multitudine de accesorii. Asadar, trebuie verificate fisele tehnice ale modelelor care prezinta interes pentru doritori, deoarece acestea vor determina utilizarile pe care le pot oferi.

De exemplu, se recomanda ca drona sa aiba sisteme bune de stabilizare daca zboara in aer liber. Daca trebuie automatizata, se vor cauta sisteme de gestionare in timp real sau chiar module GPS.

In cazul in care se opteaza pentru un model cu o camera, va fi esential sa se inspecteze performanta acestuia. Unele se limiteaza la realizarea de fotografii, in timp ce altele pot inregistra si videoclipuri. Exista camere integrate care pot inregistra imagini in calitate 4K, in timp ce altele pot fi o simpla reclama publicitara.

Buget si distribuitor

Cel mai bine este ca la inceput sa se intre in aceasta lume cu un buget modest. Cu toate acestea, o drona ieftina uneori nu merita cumparata. Trebuie comparate preturile pietei si sa se tina cont de ele atunci cand se alege magazinul. Popularitatea acestor produse face ca ofertele frauduloase sa prolifereze, deci ar trebui o mare atentie la ofertele excesiv de tentante.

Autonomie

Acesta este unul dintre elementele fundamentale. Majoritatea modelelor actuale nu mentin zborul mai mult de 15 minute. Dar va trebui sa se ia in considerare si sistemul de conectare, deoarece chiar daca drona are multa autonomie, capacitatea sa de miscare ar putea fi limitata daca foloseste frecventa radio in loc de WiFi.

Controlul

Desigur, un alt factor de luat in considerare este sistemul de control. Astfel, multe dispozitive pot fi controlate de pe smartphone, ceea ce este foarte convenabil si permite controlul complet asupra caracteristicilor lor. Cu toate acestea, ar putea fi interesant sa se opteze pentru un control radio, care sa ofere o conexiune mai stabila.