Interventiile chirurgicale sunt unele dintre metodele de tratament de care se tem cei mai multi oameni, dar in unele cazuri, acestea sunt singura metoda prin care pot fi eliminate cauzele care au dus la aparitia unei probleme medicale si de a ajuta organismul sa se vindece.

De aceea, dotarea corecta si cu toate echipamentele necesare, de preferat moderne si performante, este foarte importanta. Astfel ca pe langa o masa de operatie, trebuie sa mai existe si alte elemente care sa faciliteze buna desfasurare a actului medical. Printre acestea se afla urmatoarele:

  • Mobilier chirurgical

Orice unitate medicala trebuie sa fie dotata cu mobilier medical adaptat specificului activitatii pe care o desfasoara. In cazul unei sectii de operatii, mesele de operatie sunt esentiale, numai ca acestea trebuie sa fie completate si de mesele pentru instrumental, astfel incat cadrele medicale sa aiba la indemana toate instrumentele de care au nevoie.

  • Echipamente de sterilizare

In orice sala de operatie mediul trebuie sa fie steril, la fel cum ar trebui sa fie si instrumentele folosite pentru efectuarea interventiei chirurgicale si chiar echipamentul purtat de cadrele medicale. De aceea, existenta unui echipament care sa asigure sterilizarea acestora este esentiala.

Daca pentru sterilizarea instrumentalului medical se folosesc dispozitive medicale precum autoclave sau etuve (pupinel), pentru sterilizarea intregii sali de operatie se folosesc lampi UV bactericide, care pot fi cu prindere pe perete sau cu suport mobil.

  • Aparate pentru anestezie

Majoritatea interventiilor chirurgicale se realizeaza sub anestezie generala, pentru o parte dintre ele fiind suficienta anestezia locala. Indiferent de situatie insa vor fi folosite aparate speciale pentru anestezie. De asemenea, acestea trebuie sa fie insotite de echipamente pentru monitorizarea functiilor vitale ale pacientilor, pentru a avea garantia ca operatia chirurgicala decurge bine.

Masa de operatie | mobilier medical | Med-Tehnica.ro

Masa de operatie

Toate aceste echipamente pot fi gasite intr-un singur loc, magazinul online de tehnica medicala Med-Tehnica.ro adresandu-se atat specialistilor din sectorul medical – cadre medicale si administratori de unitati medicale – cat si pacientilor, deoarece detine in portofoliul sau echipamente si dispozitive medicale profesionale si aparatura medicala destinata ingrijirii pacientilor la domiciliu.

Prin urmare, dotarea unui cabinet medical sau a unei sali de chirurgie poate fi facuta de la un singur distribuitor de tehnica medicala.