In calitate de conducator auto, persoanele care detin o masina proprietate personala ar trebui sa se asigure ca autoturismul pe care il conduc se afla intre o stare excelenta, astfel incat sa poata ajunge la destinatie in cele mai sigure conditii indiferent de anotimp. Daca din neatentie sau din graba, conducatorii auto nu verifica toate aspectele inainte de a porni la drum si raman cu masina pe marginea soselei din cauza unei baterii descarcate, spre exemplu, acestia trebuie sa apeleze la serviciile de asistenta rutiera.

Ce trebuie sa faci daca bateria auto este descarcata inainte de a fi apelat la serviciile de asistenta rutiera

Pentru inceput, atunci cand conducatorii auto observa ca autoturismul scoate sunete ciudate sau care pur si simplu nu sunt normale, atunci cand observa ca autoturismul tremura pe sosea este recomandat sa opreasca cat mai repede pe dreapta indiferent ca se afla pe un drum judetean sau pe autostrada.

Conducatorii auto trebuie sa puna in spatele masinii triunghiul reflectorizant astfel incat ceilalti participanti la trafic sa stie ca exista o problema tehnica si ca trebuie sa ii ocoleasca.

Daca ai bateria auto descarcata , cheama o echipa de specialisti in tractari auto

Al doilea pas important pe care trebuie sa il faca conducatorii auto este acela de a chema o echipa de specialisti cum ar fi https://alotractari.ro atunci cand observa ca nu pot rezolva singuri situatia. Aecasta este cea mai inteleapta decizie pe care o pot lua proprietari autoturismelor, pentru ca mecanicii ii pot ajuta sa obtina curentul necesar pentru a continua drumul in siguranta pana acasa stau pana la cel mai apropiat service auto.

Cauzele descarcarii baterie auto

Descarcarea bateriei auto se datoreaza mai multor cauze. De exemplu, bateria se poate termina daca farurile sunt lasate aprinse sau uitate aprinse pentru mai multa vreme in timp ce motorul era pornit. De asemenea, bateria auto se poate descarca daca masina nu a fost folosita o perioada indelungata sau daca a fost utilizata bateria la capacitate maxima.

Asistenta rutiera | tractari auto | AloTractari.ro

asistenta rutiera

Semnele care indica faptul ca bateria s-a terminat

Primele semne care indica faptul ca bateria auto s-a terminat includ pornirea greoaie a motorului care va avea nevoie de mai multa energie electrica decat in mod normal, intensitatea luminilor care scade considerabil, geamurile si stergatoarele care functioneaza greu. Bateria auto este responsabila nu doar de pornirea motorului, ci si de alte functii ale autoturismului. Conducatorii auto trebuie sa verifice in permanenta capacitatea bateriei si sa o schimbe atunci cand este cazul.