Conducatorii auto care se programeaza in ultima parte a anului 2020 la un ITP ieftin din Bucuresti trebuie sa stie toate amanuntele necesare, tot ce s-a schimbat, ce s-a pastrat, ce conditii trebuie sa indeplineasca, ce acte trebuie sa prezinte si ce defectiuni sunt permise pentru a trece cu brio inspectia.

Frecventa cu care trebuie sa se prezinte proprietarii la o statie de ITP ieftin din Bucuresti in functie de vechimea masinii

Daca se prezinta la statia Alfa ITP cu sediul online la adresa https://alfaitp.ro pentru o inspectie tehnica periodica, proprietarii autoturismelor trebuie sa faca acest lucru la data expirarii, o data la trei ani, doi ani sau un an, in functie de vechimea masinii. Spre exemplu, daca masina este veche pana in 12 ani, ITP-ul trebuie facut o data la 24 de luni, iar daca depaseste 12 ani, conducatorii auto se vor prezenta in fiecare an.

Preturi ITP din sector 6 in 2020

Preturile variaza in functie de tipul vehiculului pentru care se face ITP-ul. Astfel, autoturismele sunt taxate cu 120 de lei, cele 4×4 cu 150 de lei si autorulotele si autoutilitarele cu 180 sau 250 de lei in anul 2020. Inspectia microbuzelor costa 180 de lei, a autobuzelor 250 de lei, iar pentru remorci si semiremorci fara sistem de franare, proprietarii platesc 100 de lei.

ITP ieftin din Bucuresti | ITP din sector 6 | AlfaITP.ro

ITP din sector 6

Pentru tractoarele rutiere, ITP-ul costa 200 de lei, iar pretul verifiarii unui tahograf analog si digital este de 200 de lei. Pentru contracte, preturile pot fi negociate.

Actele necesare pentru efectuare ITP in 2020

Pentru a efectua un ITP in anul 2020, proprietarii autoturismelor trebuie sa prezinte cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila si buletinul persoanei care se prezinta cu vehiculul.

Ce defecte se accepta la ITP in 2020?

Defectele acceptate la ITP sunt cele minore care nu prezinta impact asupra mediului sau sigurantei vehiculului. Daca exista spre exemplu probleme mari cu directia masinii, ITP-ul nu poate fi trecut. In schimb, un far ars este trecut cu vederea dar trebuie inlocuit in 30 de zile.