Avantajele si rata de succes a unui implant dentar

Din pacate, din ce in ce mai multi pacienti tineri se confrunta cu edentatia partiala sau chiar totala, fiind nevoiti sa gaseasca solutii care sa ii ajute sa iasa din acest impas. Nu este nicio placere, la nicio varsta, pentru ca pacientii sa ramana fara unul, doi, mai multi sau chiar toti dintii! Una din cele mai noi si mai eficiente solutii de inlocuire a dintilor lipsa este implantul dentar. Este, intr-adevar o solutie mai scumpa, insa care poate sa dureze o viata intreaga.

Avantajele de care se bucura pacientii care solicita implanturi dentare in sector 6, la clinica Plaza Dent sunt numeroase, de la durata mare de utilizare si pana la eficienta acestora in masticatie. Personalul medical de la plazadent.ro le asigura pacientilor toate informatiile necesare despre aceasta noua tehnica inca de la prima intalnire.

Ce este un implant dentar si ce avantaje aduce pacientilor?

Implantul dentar reprezinta un dispozitiv metalic ce se introduce in osul maxilarului pentru a inlocui radacina dintilor. De acest dispozitiv se prinde bontul protetic si coronita dentara. Motivele pentru care dintii devin instabili si necesita inlocuirea de urgenta sunt numeroase, deoarece functiile aparatului dentar sunt grav afectate. In plus, mai exista si riscul migrarii afectiunii catre dintii sanatosi.

Pentru a inlocui dintii lipsa, de cele mai multe ori se recurge la lucrari dentare fixe sau mobile, care, in timp, necesita inlocuire si ajustare. In plus, disconfortul acestor lucrari este mare. In cazul implantului dentar, acesta este foarte repede acceptat de corp, iar masticatia va fi imediat restaurata.

Implanturi dentare in sector 6 | clinica stomatologica Plaza Dent | plazadent.ro

implanturi dentare in sector 6

Implantul dentar are trei roluri importante in viata pacientului:

  • in primul rand, il ajuta sa mestece alimentele bine. Functia masticatorie este aproape imediat redobandita atunci cand se proiecteaza acest tip de lucrare dentara;

  • functia estetica este cel mai important factor pentru pacienti. Implantul dentar are rolul de a aduce din nou zambetul pe fata pacientilor, dar si de a-i determina sa isi ia inima in dinti si sa vorbeasca in public;

  • ultimul, dar nu cel din urma rol al implantului dentar, este cel legat de fonatie. In cazul lucrarilor mobile, aceasta este o caracteristica foarte importanta, deoarece vorbirea este foarte mult afectata. Implanturile dentare ajuta pacientii sa pronunte din nou cuvintele in mod corect si sa vorbeasca normal.

Foarte important de retinut, clinica stomatologica Plaza Dent le asigura pacientilor cele mai bune servicii de inserare si de ingrijire a implanturilor dentare.