Tot mai multi pasionati de bucatarie opteaza pentru introducerea de produse BIO in retetele culinare pentru rezultate cat mai sanatoase. O alimentatie sanatoasa ofera consumatorilor un tonus mai bun, iar condimentele uscate sunt remarcabile in acest sens.
Produse bio recunoscute pentru proprietatile asupra sanatatii oamenilor
Utilitatea condimentelor si a ierburilor BIO a fost recunoscuta nu doar pentru aroma autentica, dar si pentru beneficiile aduse la nivelul organismului. Printre cele mai importante condimente uscate se numara:
1. Scortisoara
Scortisoara are rolul de a reduce nivelul zaharului din sange, avand un efect antidiabetic puternic. Este un condiment foarte popular care poate fi introdus intr-o multime de retete de placinte, produse de patiserie sau bauturi. Scortisoara este un puternic antioxidant, ajuta la tratarea afectiunilor si s-a dovedit ca un consum regulat duce la scaderea nivelului de colesterol si trigliceride din sange.
Pentru rezultate optime, scortisoara ar trebui consumata in fiecare zi, in doze de 1-6 grame.
2. Turmericul
Prin continutul sau de curcumina, turmericul are efecte antiinflamatorii. Mai mult de atat, tratamentele naturale bazate pe turmeric ar imbunatati sanatatea creierului, luptand impotriva bolilor, precum Alzheimer.
3. Ghimbir
Ghimbirul face parte din seria de alimente BIO utilizate atat in retetele culinare, cat si in ceaiuri, avand o aroma puternica. Cei de la Zabe.ro propun o forma eco a ghimbirului, uscat si macinat. O astfel de forma a ghimbirului se pastreaza mult mai bine pentru o perioada indelungata.
Ghimbirul poate trata greata, diminueaza durerile, reduce tusea si este un bun aliat impotriva virozelor.
4. Salvia
Salvia are proprietati benefice asupra creierului, imbunatatind memoria, mai ales in cazul persoanelor care sufera de Alzheimer. Salvia este un condiment care poate fi folosit pentru ceaiuri benefice la nivelul sistemului digestiv, dar si in mancaruri, cum ar fi pentru puiul la cuptor.
Produse BIO | alimente BIO | Zabe.ro
5. Piper negru
Piperul negru este utilizat in aproape fiecare reteta culinara. Cu radacinile in India de Sud, piperul este bogat in zinc, potasiu, fier si ca in acelasi timp ofera o aroma puternica mancarurilor. Conform studiilor, piperul imbunatateste calitatea pielii, combate tusea si raceala, are efecte antibacteriene si este benefic pentru stomac.