Exista multiple cazuri de persoane care au parte de mosteniri de carti fie din partea apropiatilor sau din partea bunicilor. Putini stiu, insa, ca multe dintre cartile pe care le-au primit pot fi adevarate comori care pot aduce profituri generoase. Din fericire, anticarii prezinta interes pentru astfel de produse, postand deseori anunturi pe internet de tipul „cumpar carti vechi”, prin care isi indeamna cititorii sa ii ia in considerare daca au de gand sa isi lichideze biblioteca. Partea si mai buna este ca procesul de vanzare este unul sigur si eficient.

Deplasare la domiciliu indiferent de oras

Un numar ridicat de carti poate fi coplesitor pentru un vanzator care alege sa vanda fiecare produs independent. Multi apeleaza la ajutorul site-urilor de vanzari, care, din pacate, nu ofera siguranta necesara si care implica foarte multa rabdare. Nu toata lumea dispune de timp nelimitat pentru vanzarea unor colectii intregi de carti pe cont propriu, tot acest proces fiind mult mai complicat. Spre norocul lor, anticarii sunt cei mai infocati cumparatori de carti vechi, care pot prelua colectii vaste de produse pe care le achita chiar pe loc. Nimeni nu trebuie sa astepte dupa o anumita confirmare sau un transfer bancar. Totul decurge transparent, sigur si rapid.

Cumpar carti vechi | cumparatori de carti vechi | Anticariat-Carti.com

Cumpar carti vechi

Inainte ca oricine sa inceapa procesul propriu-zis de vanzare, conteaza foarte mult ca produsele selectate sa se prezinte intr-o forma relativ buna. Cu cat starea per total a cartii este mai buna, cu atat si oferta va deveni mai avantajoasa. Ar fi indicat sa nu fie incluse produse cu pagini rupte, lipsa sau cu o coperta deteriorata, pentru ca exista chiar riscul de a fi refuzate sau de a fi platite slab. Cine nu stie, Anticariat-Carti.com se ocupa de un astfel de serviciu, simplificand astfel responsabilitatile vanzatorului. Exista si posibilitatea ca proprietarul sa isi aduca toate cartile direct la sediu daca este mai convenabil pentru acesta.

Lichidarea bibliotecii este un demers tot mai mult practicat in ultima vreme, avand in vedere ca multe dintre cartile fizice s-au mutat in mediul online.