Numarul persoanelor care sufera de boli cardiovasculare este foarte mare si continua sa creasca. Pentru depistarea acestor afectiuni sunt utilizate electrocardiografele, prin intermediul carora medicii cardiologi masoara diferite aspecte legate de inima si activitatea acesteia.

Pentru a se asigura ca electrocardiograful functioneaza in conditii optime, este recomandat ca acesta sa fie achizitionat de la distribuitori autorizati, cum este si TesaMedical.ro, care pot oferi atat garantie produselor, dar si service in caz de nevoie.

Analiza realizata inimi si pentru care este utilizata aceasta aparatura medicala se numeste electrocardiograma si este una dintre analizele de baza pe care ar trebui sa le faca oamenii periodic. Cu ajutorul acesteia pot fi depistate umatoarele afectiuni:

  • marirea volumului inimii;

  • fluxul sanguin la nivelul inimii este insuficient – in cazul bolii coronariene;

  • posibile leziuni ale inimii (vechi sau noi) – semne ale infarctului miocardic;

  • probleme legate de ritmul cardiac, denumite si aritmii;

  • activitati electrice modificate, semn al unui dezechilibru electrolitic;

  • inflamatia sacului din jurul inimii – in cazul pericarditei.

Ce boli pot fi identificate cu ajutorul electrocardiografelor?

Electrocardiograma este analiza care utilizeaza electrocardiograful pentru a putea realiza inregistrara activitatea electrica a inimii, prin asezarea unor electrozi pe membrele si pieptul pacientului.

Situatiile in care medicul cardiolog apeleaza la acest instrument medical sunt destul de multe, la fel cum sunt si bolile care pot fi depistate prin utilizarea unui electrocardiograf. Pe langa cele expuse mai sus, mai pot fi identificate si boli cum sunt si sindromul Brugada, boli pulmonare sau chiar boli ale sistemului nervos central.

Electrocardiografe | aparatura medicala | TesaMedical.ro

Electrocardiografe

Care sunt riscurile electrocardiogramei si cand este aceasta contraindicata?

Electrocardiograma este o analiza care nu prezinta nici un fel de risc pentru pacienti, indiferent de starea lor actuala de sanatate, deoarece aceasta doar amplifica si filtreaza semnalele electrice produse de inima.

Prin urmare, aceasta nu are nici un fel de contraindicatii, fiind o investigatie foarte usoara, care nu necesita nici un mediu special pregatit. Este suficient sa existe un electrocardiograf, cu toate accesoriile sale, si personal medical specializat, care sa stie cum sa il utilizeze si cum sa interpreteze rezultatele.