Termenul “endodontie” desemneaza o ramura a medicinei dentare ce se ocupa cu prevenirea afectiunilor la nivelul tesutului moale din interiorul dintelui si cu tratarea acestora. Mai precis, endodontia se ocupa cu tratarea afectiunilor pulpei dentare. Obiectivul acestor tratamente este de a contribui la pastrarea dintilor naturali pentru o perioada cat mai lunga prin eliminarea infectiilor.
Endodontie – ce presupune tratamentul?
Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal consta in curatarea canalelor radiculare, tratarea acestora si mai apoi sterilizarea si obturatia acestora. Acest tratament se efectueaza numai dupa evaluarea sanatatii orale. In cazul in care pulpa dentara este afectata, stomatologul va aplica tratamentul de canal. Daca o afectiune de natura endodontica este lasata netratata, se poate ajunge la amplificarea durerii, extinderea infectiei sau pierderea dintelui.
Cine efectueaza tratamente endodontice?
Orice medic stomatolog poate realiza astfel de tratamente, dar atunci cand exista complicatii pacientii sunt trimisi mai departe la endodont. Acesta efectueaza tratamente mai complexe, fiind specializat pe aceasta ramura. Pacientii care au nevoie de tratamente endodontice pot alege serviciile clinicii PlazaDent.ro, unde medicii lucreaza cu cele mai performante echipamente si asigura tuturor pacientilor o calitate mai buna a vietii, prin rezolvarea tuturor problemelor de natura dentara.
Endodontie sector 6 | stomatologie in sector 6 | PlazaDent.ro
Cand e nevoie de acest tratament?
Pacientii trebuie sa mearga la o clinica de stomatologie in sector 6 atunci cand sufera o inflamatie la nivelul pulpei dentare. Aceasta poate aparea ca rezultat al unor carii profunde, a unor fracturi sau alte traumatisme. Durerea este principalul simptom al inflamatiilor pulpare.
Intensitatea acesteia poate atinge diferite niveluri. In afara de durere, poate aparea si o infectie care daca este lasata netratata se va extinde si va pune in pericol viata pacientului. Efectuat la timp, tratamentul endodontic poate salva dintele natural si va impiedica aparitia complicatiilor.
Tratamentul de canal este dureros?
In ceea ce priveste durerea acestui tratament, pacientilor li se asigura confort prin aplicarea unei anestezii locale. Exista cazuri in care inflamatia si infectia sunt prea avansate si nu permit anestezicului sa isi faca efectul in totalitate. Pacientii pot resimti un disconfort urmatoarele zile dupa tratament. Pentru a reduce durerea, medicul stomatolog va recomanda analgezice pacientului.