Un aparat ecograf foloseste unde sonore de inalta frecventa, numite ultrasunete, pentru a le permite medicilor sa vizualizeze interiorul corpului uman. Ecografia este o tehnica populara de imagistica medicala, folosita de foarte mult timp pentru investigatii, monitorizare si diagnosticare. Imaginea produsa se numeste sonograma.

Medicul poate folosi un ecograf in mai multe situatii: pentru femeile insarcinate, pentru efectuarea anumitor biopsii, pentru cei care au probleme cu circulatia si au nevoie de ecografii Doppler, pentru analizarea nodulilor limfatici, pentru descoperirea afectiunilor gastro-intestinale, iar lista poate continua.

Trebuie precizat faptul ca ecografia este sigura pentru sanatatea pacientului, spre deosebire de radiografie, caz in care se folosesc radiatii daunatoare. Undele sonore emise de un ecograf nu prezinta niciun pericol.

Ce se poate face cu un aparat ecograf?

Ecografia are o varietate de utilizari, desi este cel mai adesea asociata cu sarcina. De exemplu, ecograful joaca un rol extrem de important in determinarea diferentei dintre un chist si o tumoare. Chistul este un sac plin cu lichid, de cele mai multe ori benign. Pe de alta parte, tumoarea este o formatiune mai complexa, care poate fi benigna sau maligna. In functie de forma, localizare si alte caracteristici sonografice, aparatul ecograf ajuta la diferentierea tumorilor benigne si maligne din tesuturi si organe.

De asemenea, ecograful este important pentru descoperirea pietrelor de la rinichi, a calculilor biliari, a bolilor hepatice si ale afectiunilor stomacului. Chiar si problemele articulare pot fi depistate folosind ultrasunetele. Natura dinamica a ecografiei este un avantaj major pentru un diagnostic precis, deoarece medicul poate evalua zona vizata in timp real, iar pacientul are posibilitatea de a efectua actiunea care provoaca simptome, in timp ce medicul vede clar ce se intampla inauntrul corpului.

Aparat ecograf | cardiotocografe | Med-Tehnica.ro

aparat ecograf

Cele mai bune aparate ecograf

Dintre cele mai bune aparate ecograf se disting cele de la Philips, care contribuie la obtinerea unor rezultate excelente in urma utilizarii, datorita tehnologiei performante folosita la fabricarea lor. In magazinul Med Tehnica, ce comercializeaza aparatura medicala si accesorii din toate domeniile medicale, se pot gasi astfel de aparate ecograf, dar si cardiotocograf, fotolii rulante, aparate de masurat tensiunea sau mobilier special pentru domeniul medical. Toate acestea sunt disponibile pe site-ul Med-Tehnica.ro.