Un implant dentar este o piesa din titan, de forma unui surub, care este folosit ca inlocuitor pentru un dinte natural lipsa. Multi oameni apeleaza la aceste interventii pentru a beneficia de un zambet frumos. Implantul este inserat in sosul mandibulei sau al maxilarului, in timpul unei interventii efectuate intr-un cabinet stomatologic, cum este Twin Dent, de genul implant dentar in Bucuresti.

Daca pacientii respecta cu strictete indicatiile medicului implantolog, implantul este garantat pentru o perioada foarte lunga de timp. TwinDent.ro, o clinica stomatologica din centrul Capitalei, specializata in diverse proceduri de chirurgie dentara, estetica, implantologie, sfatuieste pacientii sa tina cont de regulile de igiena, carora sa li se acorde o atentie sporita.

Spalatul pe dinti de doua ori pe zi

La fel ca si in cazul danturii naturale, implanturile dentare au nevoie de ingrijire si de igiena zilnica. Spalatul pe dinti de cel putin doua ori pe zi este o regula obligatorie, pentru a nu se permite mancarii sau microbilor sa se acumuleze in locul in care gingia se uneste cu titanul implantului. In cazul in care se intampla acest lucru, microbii pot inainta catre osul care sustine implantul, deteriorandu-l.

Ata dentara se foloseste dupa fiecare masa

Folosirea atei dentare si a dusului bucal dupa periaj sunt indicate si in cazul implanturilor dentare. Specialistii recomanda chiar ca ata dentara sa fie utilizata dupa fiecare masa, pentru inlaturarea resturilor alimentare. Se pot utiliza si perii interdentare sau cu varf conic in acelasi scop.

Apa de gura, esentiala in igiena orala

Cavitatea bucala se va clati cu apa de gura timp de un minut, atat dimineata, cat si seara.

Implant dentar in Bucuresti | Urgente stomatologice in Bucuresti | TwinDent.ro

urgente stomatologice in Bucuresti

Controale stomatologice regulate

Primul control de rutina se face la 30 de zile dupa implant, pentru evaluarea starii gingiei si a implantului. Dupa acest moment, consultatiile vor fi facute la sase luni, adaugandu-se si sedintele de profilaxie, care se fac de trei ori pe an si care implica detartrajul si fluorizarea.

Pentru orice problema aparuta din cauza implanturilor dentare, se poate apela la o clinica de urgente stomatologice in Bucuresti sau oriunde in tara.