Feng Shui este adesea confundat cu o forma orientala de decor, dar nu are nicio legatura cu acest stil.  Feng Shui, (tradus vant si apa) este o intreaga filozofie care se concentreaza pe gasirea echilibrului, oferind energii pozitive locurilor in care oamenii locuiesc. Pentru ca oamenii sa simta vitalitate si casa trebui ,,inveselita” cu energie pozitiva si sanatoasa.

Pentru a atinge echilibrul, in decorul Feng Shui sunt utilizate cele 5 elemente de baza ale naturii: lemn, foc, pamant, apa si metal. Armonia si vibratiile pozitive sunt cautate cu fiecare element care este plasat in designul interior. La fel, locatia in functie de punctele cardinale joaca, de asemenea, un rol important in echilibrul dintre Yin si Yan, energii bune si rele.

Desi, obtinerea unei case care respecta toate recomandarile Feng Shui nu este o sarcina usoara, totusi, exista cateva sfaturi de decorare pentru inceput.

Feng Shui in hol

Indiferent daca este o sala mare sau mai mica, trebuie sa fie cea mai primitoare, pentru aceasta, lumina poate ajuta sa se obtina acest efect, de exemplu, utilizarea spoturilor pe tavan.

Se vor folosi culori neutre pe pereti pentru a permite distribuirea luminii cat mai usor posibil. De asemenea, se pot pune plante sau lumanari si foarte important, nu se pune oglinda in fata usii din fata, deoarece incurajeaza energia buna sa plece.

Feng Shui in sufragerie

O camera de zi curata, fara dezordine, este fundamentul unui feng shui bun. Nu poate exista energie sanatoasa si pozitiva intr-un spatiu aglomerat. Aerul inchis si iluminarea slaba sunt mari dusmani ai feng shui-ului bun, asa ca sufrageria trebuie sa aiba cat mai multa lumina naturala posibil.

De asemenea, cele mai potrivite piese de mobilier sunt cele care nu au colturi foarte pronuntate, de aceea se recomanda mese rotunde, unde conversatia curge mai bine. Si in ceea ce priveste materialele, lemnul si tesaturile naturale sunt preferate in decorul Feng Shui.

Feng Shui in bucatarie

Bucataria, se recomanda sa fie mai indepartata de decorul principal si, in general, Feng Shui prefera spatii delimitate, astfel incat energiile sa nu se amestece.

Zona de apa trebuie separata de zona de foc, de aceea se recomanda utilizarea insulelor pentru a separa aceste elemente. Iar zona de gatit nu ar trebui sa fie orientata spre usa bucatariei. In ceea ce priveste materialul mobilierului, se recomanda lemnul. Se pot pune si flori sau plante pentru o conectare cu natura.