Pentru a profita de avantajele pe care le include fibra optica, si anume extinderea legaturilor pe distante mai mari folosind cablurile de fibra optica, protejarea datelor de zgomot si interferente si extinderea viitoare cu o latime de banda mai mare, utilizatorii unei conexiuni UTP ale echipamentelor de retea de cupru trebuie sa ia in calcul achizitionarea unor convertoare de fibra optica. Conexiunile Ethernet pe baza de cupru sunt, de regula, limitate pe distante de transmisie de 100 de metri cand sunt utilizate cabluri de tip UTP. Folosind un media convertor fibra optica, aceste legaturi pot fi extinse pe distante foarte mari.

Recomandarile specialistilor in ceea ce priveste utilizarea unui media convertor de fibra optica

In general, media convertoarele de fibra optica pot fi folosite si in cazul in care exista niveluri mari de interferente electromagnetice. Aceste interferente sunt responsabile de coruperea datelor din legaturile Ethernet pe baza de cupru. In alta ordine de idei, datele transmise prin cablurile de fibra optica sunt imune la acest tip de zgomot, ceea ce inseamna ca un media convertor permite utilizatorilor sa interconecteze dispozitivele din cupru cu fibra optica, asigurand o transmisie optima a datelor.

Practic, un media convertor de fibra optica este dispozitivul de networking foarte important ce face posibila conectarea a doua unitati media diferite, cum ar fi cablul coaxial cu cablul de fibra optica. Aceste convertoare sunt introduse in industrie in urma cu peste doua decenii in urma si reprezinta unul din cele mai importante elemente de interconectare in industria de cablare structurata pe fibra optica. Cablu coaxial puteti achizitiona de pe site-ul smd-plus.ro .

Media convertoarele de fibra optica pot sa suporte mai multe tipuri de protocoale de comunicare, inclusiv Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, dar si mai multe tipuri de cabluri, precum cel de cupru, coaxial, fibra optica mm si sm.

Media convertor fibra optica | cablu coaxial | smd-plus.ro

media convertor fibra optica

Printre principalele avantaje ale media convertoarelor de fibra optica se numara protectia investitiei in echipamentele de retea hardware, dar si flexibilitatea de care dau dovada, prin posibilitatea de a adauga ulterior fibre. In plus, aceste media convertoare de fibra optica permit crearea conexiunilor cupru-fibra cu ajutorul comutatoarelor de fibra, iar utilizatorii nu sunt nevoiti sa faca schimbari majore, deoarece fibra este mult mai usor de schimbat si de extins.

Fara doar si poate, media convertoarele de fibra optica sunt necesare celor care doresc sa creeze conexiuni media impecabile.