Pana nu demult, optiunea unei proteze dentare in sector 2 era asociata exclusiv persoanelor in varsta. In ziua de azi si pacientii tineri pot fi candidatii perfecti pentru purtarea unei proteze dentare partiale sau chiar totale. Pierderea dintilor este cauzata de numerosi factori, printre care si fumatul, accidentele, parodontoza, ingrijirea necorespunzatoare a igienei orale, afectiuni si tratamentele puternice care afecteaza grav sanatatea dintilor.

Proteza dentara clasica este inlocuita din ce in ce mai mult de cea pe implant, aceasta oferind o mai buna stabilitate si eliminarea procesului de resorbtie osoasa. Pentru ca tehnologia avanseaza pe zi ce trece, proteza dentara cunoaste o evolutie spectaculoasa la nivelul stabilitatii, al aspectului estetic si al confortului.

Inserarea unei proteze dentare in sector 2 pe implanturi

Proteza dentara simpla constituie o solutie traditionala inca imbratisata de catre pacientii care pasesc pragul unui cabinet stomatologic din Colentina pentru pretul foarte accesibil si rapiditatea executarii lucrarii.

Proteza pe implanturi, in schimb, reprezinta o alternativa mult mai buna si mai eficienta, mai stabila pentru pacienti deoarece aceasta se prinde direct pe implanturi si este sustinuta in mod corespunzator. Medicul specialist trebuie sa decida care este solutia viabila pentru fiecare pacient in parte.

Procedura inserarii implanturilor dentare dureaza mai mult, aceasta incluzand si perioada de recuperare de cateva saptamani, pana la cateva luni. Dupa ce aceasta procedura ia sfarsit, pe implanturi se ataseaza un sistem de capse asemanator celui folosit la protezele dentare care permite scoaterea protezei pentru igienizare numai de catre un specialist.

Proteze dentare in sector 2 | cabinet stomatologic din Colentina | Elveto-Dent.ro

proteze dentare in sector 2

Avantajele protezei dentare pe implanturi

Conform marturiilor pacientilor care au optat deja pentru o proteza pe implanturi in cadrul cabinetului Elveto-Dent.ro, aceasta solutie moderna de inlocuire a breselor edentate formate din cativa dinti lipsa le ofera senzatia de dinti ficsi, le ofera o stabilitate excelenta si posibilitatea realizarii unei igienizari mult mai rapide si mai simple comparativ cu modelele de proteza clasica.

Un alt avantaj al protezei dentare pe implanturi este acela ca va fi purtata tot timpul, nefiind necesara pastrarea intr-un pahar special pe timpul noptii. Practic, proteza pe implant va fi purtata atat ziua, cat si noaptea, fiind realizata din materiale de inalta calitate, care garanteaza purtarea lucrarii un timp indelungat.