In timp ce unii oameni isi stabilesc obiective mai usor de indeplinit in ceea ce priveste silueta, cum ar fi sa slabeasca cateva kilograme si sa isi lucreze principalele grupe de muschi, altii au asteptari nerealiste de la programul de slabit in care se inscriu. Daca rezolutiile nu sunt foarte pretentioase, iar asteptarile nu sunt foarte mari, intr-un timp foarte scurt, Pilates poate reprezenta solutia perfecta pentru a scapa de cateva kilograme in plus si pentru a avea un corp mai suplu.

Pentru a slabi frumos, Pilates face minuni alaturi de o dieta echilibrata

Cel care a inventat pentru prima data aceste exercitii, pe numele lui Joseph Pilates, afirma ca in zece sedinte practicantii vor simti diferentele, in 20 de sedinte vor vedea diferentele, iar in 30 de sedinte vor avea un alt corp. Pilates este un tip de exercitii potrivite mai ales pentru persoanele mai sedentare, pentru care un antrenament de forta nu da roade pe termen lung, care nu au timp si nici rabdare sa mearga la sala si sa urmeze un program intens de exercitii.

Cei care au neglijat miscarea o perioada lunga de timp trebuie sa o ia usor, cu exercitii nu prea grele, dar placute, un antrenament care se potriveste atat femeilor, cat si barbatilor – exercitiile Pilates. Prima data, Pilates a fost conceput ca o metoda de recuperare fizica, punand mare accent pe sanatate, ajutand corpul sa functioneze in mod armonios.

In timp, exercitiile Pilates au fost transformate intr-o modalitate excelenta de tonifiere a musculaturii, determinand practicantii sa faca exercitii care le solicita toti muschii, inclusiv pe cei profunzi. Nu numai ca persoanele care practica Pilates au o silueta mai zvelta, ci se va vedea cu ochiul liber schimbarea prin felul in care se asaza hainele, prin necesitatea de a cumpara haine cu o marime mai mica in cateva saptamani. Pentru a observa aceste schimbari, este important ca Pilates sa fie practicat in mod constant, fara a rata nicio sesiune.

Alaturi de un regim alimentar echilibrat, cu o dieta atent aleasa, bogata in fructe si legume, Pilates reprezinta un avantaj pentru persoanele supraponderale care doresc sa slabeasca.