Zincul este unul dintre elementele de care toti oamenii au nevoie pentru a avea o viata sanatoasa si implinita. In ciuda faptului ca acesta se regaseste in mod natural in organism in proportiile potrivite, uneori exista persoane care au deficit de zinc si trebuie sa il suplimenteze. Mai mult, oamenii trebuie sa stie si care sunt beneficiile de care au parte cu ajutorul produselor pe baza de zinc!

  • Reduce stresul oxidativ

Unul dintre cele mai importante beneficii ale zincului este acela ca ajuta la reducerea stresului oxidativ. Cu proprietati antioxidante, acest element protejeaza foarte bine celulele impotriva radicalilor liberi care accelereaza de obicei procesul de imbatranire. Datorita faptului ca barbatii elimina astfel riscul de crestere a stresului oxidativ, libidoul lor sporeste, iar viata lor sexuala se imbunatateste vizibil.

  • Cresterea libidoului

Printre motivele din cauza carora barbatii se confrunta cu probleme de potenta se numara si libidoul scazut. Zincul ajuta, insa la cresterea acestuia in mod natural. Ulterior, apetitul sexual sporeste, iar pasiunea poate renaste. Este vorba despre un lucru care este dovedit si prin studii de specialitate.

  • Cresterea nivelului de testosteron

Pe lista avantajelor consumului de zinc se numara si faptul ca acesta poate influenta cresterea testosteronului, hormonul masculin. Stimularea acestui tip de hormon este esentiala pentru buna dezvoltare a organismului, dar si pentru dezvoltarea si armonizarea vietii sexuale.

  • Inhibarea conversiei testosteronului in estrogen

Activitatea enzimei aromataza, care are capacitatea de a converti testosteronul in estrogen poate fi extrem de usor inhibata de zinc. Mai exact, aceasta substanta minerala este vazuta de medicii de specialitate ca cel mai bun inhibitor, intrucat poate bloca estrogenul. Intregul proces este unul ce trebuie monitorizat in permanenta si tinut sub control.

Luand in considerare toate aceste lucruri, oamenii vor putea decide mult mai usor in privinta suplimentelor alimentare pe care este bine sa le foloseasca, in functie de problemele de sanatate cu care se confrunta. Relatiile intime trebuie intotdeauna intretinute, iar pasiunea trebuie stimulata constant, pentru ca atat barbatii, cat si femeile sa se bucure de satisfactie si implinire!