Venit direct din Turcia, Togg T10X urmeaza sa fie comercializat si in Europa. Inainte ca acest SUV electric sa ajunga si la noi, iata care sunt principalele sale caracteristici tehnice, autonomia si chiar pretul sau.

Infiintat in 2018, producatorul auto turc Togg isi pregateste sosirea in Europa. Firma a dezvaluit detalii despre Togg T10X, SUV-ul electric pe care intentioneaza sa il comercializeze pe Batranul Continent.

Designul noului Togg T10X este marcat de o grila cu lamele verticale, numeroase inele cromate, protectii pentru pasajele rotilor si chiar o banda de lumini spate. SUV-ul poate fi configurat in sase culori de caroserie denumite Gemlik Blue, Anatolia, Oltu, Kula, Cappadocia si Pamukkale.

Doua versiuni pentru a varia autonomia electrica

Togg T10X este disponibil in doua versiuni, cu 218 CP (160 kW) si o baterie de 52,4 kWh sau 88,5 kWh. Prima ii confera o autonomie de 314 kilometri, in timp ce cea de-a doua extinde aceasta autonomie la 523 de kilometri, conform ciclului de omologare WLTP. Automobilul poate fi reincarcat cu o sursa de alimentare cu curent continuu (DC) de 150 kW pentru a creste autonomia de la 20 la 80% in mai putin de o jumatate de ora.

Un tablou de bord complet digital

In interiorul modelului Togg T10X, echipamentul standard include un instrumentar de bord digital de 12 inci, o camera video in masina cu activare si control vocal si un ecran tactil central urias de 29 de inci care afiseaza un sistem de infotainment care utilizeaza inteligenta artificiala. Consola centrala plutitoare controleaza cutia de viteze, controlul vitezei de croaziera si frana de parcare electronica. Un mic ecran dedicat sistemului de aer conditionat este incorporat in partea inferioara a plansei de bord.

Pretul modelului Togg T10X electric

T10X a putut deja fi comandat in Turcia intre 16 si 17 martie 2023. Primele livrari sunt programate pentru sfarsitul lunii martie 2023. Pretul de baza al SUV-ului electric este stabilit la 47.500 de euro pentru modelul entry-level cu tractiune spate. Togg intentioneaza sa lanseze si o versiune cu tractiune integrala.

3 intrebari despre SUV-ul electric Togg T10X

  • Care este autonomia sa?

Togg T10X poate fi configurat fie cu o baterie de 52,4 kWh, fie cu una de 88,5 kWh. Prima ofera o autonomie de 314 kilometri pentru SUV-ul electric, in timp ce cea de-a doua ofera o autonomie de 523 de kilometri, conform ciclului de certificare WLTP. Bateria lui T10X poate fi reincarcata de la 20% la 80% in mai putin de o jumatate de ora cu o conexiune de curent continuu (DC) de 150 kW.

  • Ce se afla in interior?

Desi designul lui Togg T10X nu este cu adevarat inovator, SUV-ul electric se distinge de concurenta prin interiorul sau asemanator unui concept car. Acesta dispune de un tablou de bord digital cu un instrumentar de bord de 12 inci, o camera de bord, un asistent vocal si, bineinteles, un ecran tactil gigantic de 29 de inci cu un sistem de inteligenta artificiala. In fata unei console centrale plutitoare, un mic ecran este folosit pentru a regla sistemul de aer conditionat.

  • Ce pret pentru SUV-ul electric turcesc?

In martie 2023, Togg T10X va fi pus in vanzare in Turcia la un pret de baza de aproximativ 47.500 de euro. Pe aceste versiuni cu tractiune spate sunt oferite doua niveluri de echipare si doua dimensiuni de baterii. Un model cu tractiune integrala urmeaza sa fie lansat in octombrie 2023. Togg T10X va ajunge in Europa pana la sfarsitul anului 2024.