Adultii si copiii care au nevoie de extractii dentare in sector 4, acestea reprezentand singura solutie prin care isi pot proteja dantura trebuie sa fie foarte atenti la sfaturile pe care le primesc din partea medicilor si sa urmeze intocmai sugestiile pentru perioada post-operatorie. In randurile de mai jos sunt prezentate principalele detalii carora indivizii trebuie sa le acorde o atentie deosebita, astfel incat sa se poata vindeca in cele mai bune conditii.

Ingrijirea plagilor

Imediat dupa ce medicii de la Implantologiesector4.ro termina de realizat extractiile necesare pacientiilor, copiii si adultii trebuie sa stie ca este recomandat sa mentina compresele pe plagi timp de cel putin o ora. In acelasi timp, pacientii trebuie sa evite fumatul pentru o perioada de minimum 24 de ore, dar si consumul de bauturi alcoolice si bauturi foarte calde ori foarte reci. Mai mult, ideal este ca indivizii sa nu faca nici sport in primele 3 zile dupa extractie, indiferent daca este vorba despre alergarea pe banda sau ridicarea unor greutati.

Sangerarea

In ceea ce priveste sangerarea, pacientii de toate varstele trebuie sa stie ca aceasta este normala in perioada post operatorie si ca nu trebuie sa se sperie. In schimb, ideal este sa evite clatirea gurii cu apa ori cu alte tipuri de substante in ziua interventiei si sa evite deranjarea locului interventiei prin toate mijlocele posibile. In cazul in care sangerarea apare din nou la cateva ore de cand s-a oprit, indivizii au la indemana posibilitatea de a-si aplica iar comprese sterile in locul plagii pentru cel putin o ora. Mai mult, ei pot sa-si aplice si gheata pe obraz, in dreptul zonei din care a fost extras dintele.

Extractii dentare in sector 4 – durere

Un alt aspect de care indivizii trebuie sa fie constienti este ca nivelul durerii dupa extractii dentare in sector 4 este de o intensitate medie ori normala. Daca se confrunta cu simptome dureroase, atunci ei pot lua medicamentele care le-au fost indicate de catre medicii stomatologi.

Extractii dentare in sector 4 | Implantologiesector4.ro

extractii dentare in sector 4

Tumefactia

Nu in ultimul rand, persoanele care si-au extras unul sau mai multi dinti trebuie sa stie ca aparitia tumefactiei este normala in prima saptamana de la interventie. Recomandat este ca pacientii sa isi aplice in mod constant gheata in zona afectata pentru a diminua tumefactiile.

Toate sfaturile mentionate anterior trebuie urmate cu rigurozitate si constiinciozitate, pentru ca indivizii sa aiba parte de o recuperare cat mai simpla si mai usoara!