Unul dintre cele mai eficiente tratamente de restaurare dentara este considerat implantul, motiv pentru care este si foarte popular in cabinetele stomatologice. Cu toate acestea, in cazul pacientilor cu un numar mare de dinti lipsa, inlocuirea lor cu implanturi dentare poate fi o procedura foarte costisitoare.

Drept urmare, in astfel de cazuri, o solutie mult mai potrivita se poate dovedi a fi proteza dentara, mai ales ca exista mai multe tipuri si modele de proteze dentare, in sectorul 2 o astfel de varietate putand fi gasita la clinica stomatologica Elveto Dent.

Cand sunt recomandate tratamentele de restaurare dentar cu proteze dentare?

Dupa cum se poate deduce, protezele dentare sunt indicate atunci cand pacientii se confrunta cu lipsa unui numar mare de dinti si, mai ales, in cazul unei edentatii totale. In functie de nevoile si dorintele pacientilor, medicii de la clinica Elveto-Dent.ro pot recomanda una dintre urmatoarele tipuri de proteze dentare:

  • Proteza totala – este una dintre cele mai cunoscute tipuri de proteze dentare, care se bucura si de un pret avantajos, dar care este mobila si care poate fi uneori inconfortabila pentru cei care o poarta. Aceasta este potrivita mai ales in cazul pacientilor care nu mai au niciun dinte viabil in cavitatea orala;

Proteze dentare in sectorul 2 | clinica Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

Proteze dentare in sectorul 2

  • Proteza partiala – este un tip de proteza care se recomanda pacientilor care se confrunta cu un numar mai mare de dinti lipsa, dar pentru care nu se poate – din varii motive – sa se apeleze la implanturile dentare; intr-o situatie similara este si proteza scheletata, care este realizata pe un schelet metalic, de culoarea gingiei care ofera o mai mare stabilitate;

  • Proteza pe implanturi dentare – proteza pe implant este un tip de proteza foarte apreciata solutii de restaurare dentara de la clinica Elveto Dent, putand fi atat mobila, cat si fixa, fiind o solutie de protezare definitiva, care are nevoie de numai cateva implanturi (2, 4 sau 6) pentru a putea fi realizata.

Indiferent pentru ce tip de proteza opteaza pacientii, evolutia tehnologiei medicale a facut ca acestea sa fie mult mai confortabile si practice pentru pacienti.